Waarom ip44 spots?

Pretmetled - Ip44 spotsLed verlichting wordt vandaag de dag steeds populairder. Steeds meer mensen vervangen hun gloei- of spaarlampen met deze moderne lampjes. Dit komt omdat spotjes grote voordelen hebben ten opzichte van normale verlichting. In de afgelopen jaren zijn ze bovendien zo goedkoop geworden dat het voor de consument nu zeker kan lonen om deze lampen aan te schaffen. Led lampjes komen in verschillende soorten. Je hebt de normale spotjes die goed werken in de woonkamer, maar je hebt bijvoorbeeld ook de ip44. Ip44 spots zijn speciaal ontworpen voor vochtige kamers, zoals de badkamer of de kelder. Ook zijn ze ideaal voor in de tuin. De ip44 spots hebben, net als andere led lampjes overigens, grote voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Deze voordelen zijn:

  • Levensduur
  • Energieverbruik
  • Design

In de eerste plaats gaan de ip44 spots veel langer mee dan traditionele gloeilampen. Het is misschien slim om in dit verband even een korte vergelijking te maken, zodat je dit in perspectief kunt zien. Een gloeilamp haalt gemiddeld ongeveer 700 branduren. Dit wil zeggen dat deze dus in totaal 700 uren aan kan staan. Wanneer je de gloeilamp dus per ongeluk vergeet uit te zetten ben je zo weer 12 van deze branduren kwijt. Dit aantal uren is ook om te rekenen in een aantal dagen. Een gloeilamp kan gemiddeld ongeveer 30 dagen non stop branden. Na deze periode gaat de lamp meestal stuk of brandt de lamp door. Nu is de vraag natuurlijk hoe lang de ip44 spots meegaan. Het aantal branduren van standaard led lampen is 50.000 uur, dit geldt dus ook voor ip44 spots. Dit betekent dat de lampjes die je installeert in de woonkamer, slaapkamer en badkamer bijna vijfenhalf jaar ongestoord kunnen branden. Dit houdt in dat je de lampen eigenlijk niet meer hoeft te vervangen, nadat je deze geplaatst hebt. Als je de lampen uitzet wanneer je gaat slapen en deze overdag niet onnodig gebruikt kunnen de spots met gemak tien jaar mee. Naast het feit dat led verlichting langer meegaat is de technologie ook een stuk zuiniger. Ip44 spots gebruiken vijf keer minder stroom dan een normale gloeilamp. Je hoeft de lampjes dus niet meer regelmatig te vervangen en ze gebruiken daarnaast ook een stuk minder energie, wat wil je nog meer? Tot slot kunnen led lampjes ook verwerkt worden in mooie ontwerpen. Je hoeft dus niet altijd een standaard gloeilamp aan het plafond te hebben hangen, je kunt nu bijvoorbeeld ook gebruik maken van led panelen of led strips. De keuze is helemaal aan jou!

Ip44 spots voor de badkamer en tuin

Wat ip44 spots anders maakt dan standaard led lampjes is dat ze spatwaterdicht zijn. Dit houdt in dat de spotjes op plaatsen gemonteerd kunnen worden waar normale lampen kortsluiting zouden veroorzaken. Je kunt hierbij denken aan de badkamer en de tuin. In de badkamer hoef je niet altijd dit type spots te plaatsen, maar in de meeste gevallen wordt dit wel aanbevolen. Wanneer de douchekop zich minder dan 75 centimeter van de spotjes bevindt dan zijn ip44 spots verplicht. Is deze afstand groter dan 75 centimeter, dan zou je ook met normale led verlichting werken. Bedenk dus goed waar je de spotjes wilt monteren. Let op: de spotjes zijn alleen spatwaterdicht. Dit betekent dat ze niet geschikt zijn voor gebruik in een zwembad of in een douchecabine. Hiervoor zijn andere lampen nodig. Ook in de tuin zijn ip44 spots ideaal. We kennen allemaal de sensatie van nat gras onder onze voeten wanneer het lekker heeft geregend, de meeste mensen vinden dit een fijn gevoel. Voor led verlichting kunnen deze druppels helaas dodelijk zijn. Wanneer deze tot de kern van de lamp weten door te dringen gaat deze snel kapot. Ip44 spots zijn perfect voor verlichting van je terras of van je tuin. De lampjes zijn zoals gezegd spatwaterdicht en houden daarmee druppels op afstand. Zorg dat je de spotjes alleen installeert op plaatsen waar deze goed beschermd zijn tegen hevige regenval, zo voorkom je dat je snel weer terug moet naar de winkel. Ip44 spots zijn ideaal voor de verlichting van de badkamer en van de tuin. Je betaalt iets meer vooraf, maar hebt hier vervolgens veel langer plezier van. Bekijk goed of deze spotjes in jouw situatie uitkomst kunnen bieden. De beste led verlichting vind je op http://www.pretmetled.nl/badkamer-spots. Bij deze site heb je de keuze uit tientallen designpanelen die allemaal voorzien zijn van ip44 spots. Surf snel naar de site en bestel vandaag nog!

Waar plaats ik wat?

Heb je geen idee welk type lamp je moet plaatsen, dan schiet Pret met Led te hulp. Je vind op hun site een duidelijke afbeelding die aangeeft welke verlichting waar geplaatst kan worden. Zo is te zien dat bij het bad of in de douchecabine led verlichting wordt aanbevolen met een IP waarde van 65 (waterdicht). Bij de omliggende muren kunnen ip44 spots geplaatst worden (die hier zijn besproken). Op plaatsen die weinig met water te maken zullen krijgen kunnen gewoon normale lampjes worden gebruikt, of lampjes die minimale bescherming bieden. Het is belangrijk dat de ip65 lampjes op 12 volt worden aangesloten. Hiermee voorkom je problemen wanneer toch kortsluiting ontstaat. Op http://www.pretmetled.nl/badkamer-spots vind je allerlei soorten led verlichting tegen zeer betaalbare prijzen. Betalen is gemakkelijk: gewoon met iDEAL, PayPal of creditcard. Waar wacht je nog op? Ga snel naar bovenstaande website en bestel vandaag nog.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn