Waar kun je een kant en klaar huurcontract downloaden?

Als je een eigen woning hebt en je wilt deze verhuren dan heb je daar een officieel huurcontract voor nodig. Het is heel belangrijk dat zo’n contract bepaalde onderdelen bevat, anders is het allereerst misschien niet rechtsgeldig, en daarnaast kun je dan problemen krijgen met je huurder als het niet goed is vastgelegd. Daarom doe je er slim aan om dit huurcontract te downloaden via de website van Rocket Lawyer. Daar zijn ze namelijk met een team van juristen en hebben ze al hun contracten zelf opgesteld. Deze contracten zijn zeer eenvoudig te maken en bij te werken. Je kiest eerst welke je nodig hebt en daarna moet je een aantal vragen beantwoorden en invullen. Aan de hand van jouw antwoorden wordt het contract aangepast en daarna kun je het downloaden om op je computer op te slaan en uit te printen. Als je het uitprint om te laten ondertekenen denk er dan aan dat je dit altijd in tweevoud doet, en dat beide contracten de handtekening van beide partijen moeten bevatten. Zeker bij een huurcontract is dit heel belangrijk. Beide partijen moeten daar namelijk een exemplaar van hebben, en deze moeten allebei ondertekend worden door beide partijen. 

Een huurcontract gratis online downloaden

Je kunt natuurlijk bij een jurist aankloppen om een officieel huurcontract op te stellen, maar wist je dat je deze ook gewoon kunt downloaden via de website van Rocket Lawyer? In sommige gevallen is dat zelfs helemaal gratis! Als je namelijk onbeperkt van de diensten van Rocket Lawyer gebruik wilt maken dan kan dat op basis van een abonnement. Dit abonnement heeft een proefperiode. En in die proefperiode kun je dat huurcontract dus gratis downloaden, uitprinten en ondertekenen. Als je dat abonnement dan direct opzegt betaal je dus helemaal niets voor dat contract, of welk ander contract of overeenkomst je ook wilt hebben. Vind je het niet prettig om een abonnement af te sluiten? Dan kun je ook gewoon eenmalig een kleine bijdrage betalen voor dat contract of de overeenkomst die je nodig hebt. Dit is vaak vele malen goedkoper dan wanneer je daarvoor bij een jurist aan zou moeten kloppen.

Online contracten en overeenkomsten downloaden

Bij Rocket Lawyer hebben ze een heel groot aanbod contracten, overeenkomsten en officiële documenten online staan, welke je allemaal kunt aanpassen en vervolgens kunt downloaden. Ze hebben er onder andere zo’n kant en klaar huurcontract, maar ook alle volgende contracten en overeenkomsten:

  • Een verwerkersovereenkomst
  • Een samenlevingscontract
  • Een officiële brief voor bij burenoverlast
  • Een privacyverklaring
  • Een cookieverklaring

Ze hebben er dus zowel diverse soorten zakelijke contracten als contracten en overeenkomsten voor particulieren. Als jij bijvoorbeeld een kamer in je woning wilt verhuren aan een student en daarvoor een huurovereenkomst nodig hebt, dan kun je deze via Rocket Lawyer downloaden. Dan weet je zeker dat deze overeenkomst alle verplichte onderdelen bevat waarmee zowel jij als de toekomstige huurder aanspraak kunnen maken op de juiste rechten en plichten. Het is dus helemaal niet nodig om voor zo’n huurcontract bij een jurist aan te kloppen, want de contracten van Rocket Lawyer zijn reeds door juristen opgesteld. Ze bevatten dus alle benodigde onderdelen en zijn dus volledig rechtsgeldig, mits je ze dus in tweevoud opmaakt en door beide partijen laat ondertekenen.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn