Wat is POS software?

Het goed kunnen functioneren van een kassasysteem kan van groot belang zijn om een zo soepel mogelijke werkomgeving te creëren. Dit is niet alleen vaak fijner voor de werknemer, maar ook voor de klant. Hoe een kassasysteem functioneert hang sterk af van de software. Deze software wordt ook wel POS software genoemd, wat staat voor Point Of Sale. De Point Of Sale software van novulo zorgt ervoor dat het verkopen en registreren van producten vlekkeloos kan verlopen. novulo biedt flexibele software aan dat u kan afstemmen op uw eigen belangen en voorkeuren. 

Wat is POS software?

Point Of Sale software is software dat vooral doelt op de plek waar producten verkocht worden, dit kan in een online shop zijn of in een fysieke winkel. Vanwege deze reden worden Point Of Sale systemen ook wel simpelweg kassasystemen genoemd. Wat echter een groot verschil is tussen een kassasysteem en de huidige POS systemen is dat het laatste meer taken op zich kan nemen en uitvoeren dan de taak van een kassa. Dit type systeem zorgt voor een soepele ondersteuning van voor, na en tijdens een verkoop. Er worden tegenwoordig steeds maar hogere eisen gesteld aan POS systemen. Zo zouden ze gemakkelijk andere software componenten moeten integreren. Denk hierbij aan software dat te maken heeft met klantgegevens, voorraadbeheer en met marketingtools. 

De reden waarom er een steeds grotere vraag is naar POS systemen is doordat er verschillende problemen zijn met kassasystemen. Bijvoorbeeld, stel dat een klant net een artikel heeft besteld via de online shop, maar ditzelfde product is net verkocht in de fysieke winkel. Als dit het laatste product is en de voorraad wordt niet bijgehouden, dan zorgt dit voor ontevreden klanten. Op een zelfde manier kunnen er problemen optreden met het retourneren van producten wanneer er geen integratie is tussen the online winkel en de fysieke winkel. Zo zou het kunnen voorkomen dat een klant een product wil retourneren in de fysieke winkel, maar het product is gekocht online. Als de orderhistorie van de online en fysieke winkel niet is gesynchroniseerd, dan zorgt dit ook voor ontevreden klanten en gedoe voor de werknemer. 

De POS software van novulo

Door systemen te integreren en flexibiliteit aan te bieden, biedt Novel een oplossing voor de problemen die voor kunnen komen met kassasystemen. Hier zijn een aantal functionaliteiten van de POS software van novulo:

  • Het is mogelijk om voorraad in andere winkels of in het distributiecentrum te bekijken en te reserveren vanuit eenzelfde interface. 
  • Het is met dit systeem mogelijk om complexe promotie- en salesacties voor in de online winkel en voor in de fysieke winkel te beheren. 
  • De Novull POS software biedt een kant en klare koppeling tussen operators als lades, bonprinters, display hardware en betaalterminals. 
  • Het is met deze POS software mogelijk om eerdere aankopen te bekijken en te heropenen. Op deze manier is het afhandelen van retouren een stuk makkelijker en zorgt niet voor veel problemen. 

De POS software van novulo kan dus zorgen dat u een aantal problemen waar u nu tegenaan loop niet meer hoeft te ervaren. Het is het daarom zeker waard om deze software uit te proberen!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn