Laat een kind in alle rust overblijven op school

In de tijd van niet werkende moeders was het probleem van de middagpauze van kinderen vaak geen probleem. Kinderen konden immers gewoon naar huis en thuis genieten van een lunch in een veilige omgeving. Tegenwoordig kan dat alleen nog maar als er een vader of moeder tussen de middag thuis is. Nu is het niet zo dat alle vaders en moeder werken, maar het is wel een trend dat de meeste ouders gewoon naar hun werk gaan en dus tussen de middag niet thuis zijn. Vroeger was het inderdaad normaal voor een moeder om bij het krijgen van kinderen de carrière vaarwel te zeggen en huisvrouw te worden. Maar dat is tegenwoordig natuurlijk wel anders. Vrouwen en mannen voelen de behoefte om zichzelf juist op alle fronten te ontwikkelen. Dus het liefste is men een hardwerkende carrièreman of -vrouw en tegelijkertijd een vader/moeder, fanatieke sporter en een actief lid van de gemeenschap. Nu is het een simpel feit dat je niet alles tegelijk kunt doen. Op het moment dat jij op je werk bezig bent om een carrière op te bouwen, dan kun je niet ook tegelijk een vader of moeder voor je kinderen zijn. Dat kan daarvoor en erna, maar zeker niet tegelijkertijd. Dat betekent dat kinderen soms beter op school kunnen overblijven. Maar daarmee doe je kinderen niet altijd een plezier. Thuis hebben ze de beschikking over hun eigen speelgoed en dergelijke, ze kunnen er eten wat ze gewend zijn en het is voor veel kinderen simpelweg een fijne veilige wereld thuis. Als ze dan opeens op school moeten overblijven, dan is de eerste reactie vaak niet al te positief. Daarom zijn ze bij lunchenopschool.nl zo begaan met de ervaring van de kinderen. Vaak zie je dat men bij het overblijven van kinderen op school vooral de aandacht richt op juiste omgeving, structuur en de aanwezigheid van een overblijfmoeder. Maar het gaat er natuurlijk om dat de kinderen zich allemaal op hun gemak voelen. Dus je moet niet alleen maar het algemene welzijn kijken, maar vooral ook naar het individuele welzijn van ieder kind. Elk kind heeft immers een eigen gevoelsleven met eigen behoeften en wensen. Bij lunchenopschool.nl zijn ze zich hiervan bewust en daarom verzorgen zij een tussenschoolse opvang waarin het welzijn van ieder kind centraal staat.

Overblijven wordt weer iets om naar uit te kijken

Het is natuurlijk prima om een overblijfmoeder in te schakelen, zodat je iemand hebt die aanwezig is tijdens het overblijven. Maar beter is het om iemand in te schakelen die met de nodige passie het overblijfmoment verzorgt. Kinderen pikken het snel op wanneer iemand ergens verblijft omdat deze daar juist graag wil zijn. Iemand die vervolgens ook begaan is met de kinderen, actief meespeelt of in ieder geval betrokken is bij de activiteiten van de kinderen, die zal snel gewaardeerd worden door de kinderen die overblijven. Het overblijfmoment wordt daardoor eerder iets waar kinderen naar uit kijken dan waar ze tegenop kijken.

Ontdek wanneer je een beroep kunt doen op lunchenopschool.nl

Mocht je gebruik willen maken van de diensten van lunchenopschool, dan kun je altijd een beroep doen op deze organisatie onder de volgende omstandigheden: 

  • Tussentijdse schoolopvang bij reguliere tijden (overblijven)
  • Pauzeopvang bij continurooster
  • Pauzeopvang bij gelijke dagen model 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn