De juiste brandblusser kopen

Het is altijd verstandig om een brandblusser in huis te hebben. Wat er ook gebeurd, je moet altijd in staat zijn om een uitslaande brand op tijd te kunnen stoppen. Veel mensen hebben echter weinig verstand van het doven van een vuurtje. Dit merk je al wanneer ze moeten besluiten hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Het komt regelmatig voor dat mensen de vlam in de pan proberen te doven met water, dit leidt enkel tot gevaarlijke situaties! Een brandblusser kopen is heel verstandig, maar je moet wel goed weten hoe je het apparaat moet gebruiken. Ook moet je het één en ander weten over onderhoud. Het is verstandig een brandblusser te kopen die goed past in jouw persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je er ook daadwerkelijk iets aan zult hebben. Waar moet je op letten wanneer je besluit een brandblusser te kopen?

  • Wat kun je blussen?
  • Hoe moet het product onderhouden worden?
  • Is het apparaat van goede kwaliteit?

Ben jij iemand die denkt dat je met één brandblusser elk vuurtje uit kunt maken? Je zult nu leren dat je al die jaren fout hebt gezeten! Je kunt niet één brandblusser kopen voor elke situatie, je zult goed moeten kijken naar de omstandigheden en een goede afweging moeten maken. Op elke brandblusser staat een bepaalde letter. Deze lopen van A tot F. Deze letters worden ook wel de brandklassen genoemd. Kijk eens rond in je woonkamer en tel het aantal producten waarvan je zeker weet dat ze kunnen branden. Klaar met tellen? Je beseft je nu misschien wel dat je al deze producten onmogelijk op dezelfde manier kunt blussen! Hiervoor zijn de brandklassen in het leven geroepen. Wanneer je een brandblusser besluit te kopen is het essentieel dat je van te voren bekijkt wat deze precies kan blussen. Zo sta je later niet met je mond vol tanden! We lopen de groepen kort even bij langs. A is voor alle vaste stoffen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan hout of textiel maar ook aan metaal of aardewerk. B staat voor vloeistoffen, zoals olie of benzine. C staat voor gassen zoals propaan en aardgas. D staat voor brandbare metalen waaronder aluminium, natrium en kalium. E staat voor elektrische branden waarbij giftige gassen ontstaan. Tot slot: F staat voor zeer hete oliën en vetten, waarvan het volume erg groot is. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een grote frituuroven. Nu je een beetje een idee hebt van de verschillende brandklassen is het tijd om een brandblusser te kopen. Wanneer je een brandblusser wilt kopen voor gebruik in eigen huis dan is het belangrijk dat deze A en B brandjes makkelijk kan blussen. Branden van deze soort zullen in alle redelijkheid het vaakste voorkomen. Ook kan het van pas komen C branden te kunnen doven. Voor al deze branden is een andere brandblusser noodzakelijk. Het is dus verstandig nooit een brandblusser te kopen voordat je al deze informatie goed hebt uitgezocht! Helaas is het niet mogelijk een brandblusser te kopen die iedere brand blust, je zult je dus goed moeten inlezen!

Brandblusser kopen; onderhoud

Voor draagbare brandblussers geldt sinds 2001 een vast onderhoudsschema. Dit schema is wettelijk vastgesteld, je doet er dus verstandig aan om je hieraan te houden. Wanneer je besluit een brandblusser te kopen ga je direct een traject in. Dit traject heeft enkele stappen. Elk jaar moet het apparaat worden goedgekeurd door een professional. Deze persoon moet bekend zijn met REOB (Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen). Elke 5 jaar moet uitgebreid onderhoud plaatsvinden. Hierbij moet bijvoorbeeld de vulling worden vervangen omdat deze anders met de tijd niet meer goed zal werken. Na tien jaar moet het hele apparaat uit elkaar en moeten eigenlijk alle onderdelen gronding nagekeken worden. Hier gaat het bijvoorbeeld om de brandslang, het spuitpistool en het patroon. Na 15 jaar moet dit onderhoud opnieuw worden uitgevoerd. Na 20 jaar, mag de brandblusser niet meer gebruikt worden. Deze is te oud om nog fatsoenlijk te kunnen functioneren. Het is dan tijd een nieuwe brandblusser te kopen. Wanneer je deze regels goed naleeft dan loop je geen risico dat de machine op cruciale momenten niet functioneert. Een goede brandblusser kan je leven redden, voorkom dus dat deze defect raakt. Je hoeft dan bovendien niet om de zoveel tijd een nieuwe brandblusser te kopen, wat weer geld bespaart.

De beste kwaliteit

Een brandblusser kopen is zoals gezien een heel karwei, het is belangrijk om het juiste model te kopen en om hier vervolgens goed mee om te gaan. Ook zitten er verschillen in de kwaliteit. Waar het ene apparaat jaren meegaat, kan de ander al binnen een paar maanden defect zijn. Omdat je met je eigen veiligheid te maken hebt, is het heel belangrijk niet te kiezen voor een goedkoop type maar om iets meer te investeren in duurzaamheid. Op https://www.brandblusstore.nl/ vind je de beste brandblussers tegen de laagste prijzen. Hier krijg je enkel kwaliteit en kun je bovendien direct zien voor welk type brand elk model geschikt is. Wil je meer informatie, dan is op deze site ook een uitgebreide keuzehulp te vinden. Hier zie je gelijk welk type je in jouw situatie het beste kunt gebruiken zonder dat je hier lang naar hoeft te zoeken! Kortom: op deze site vind je wat je zoekt. Voor uitstekende kwaliteit en scherpe prijzen ga je naar de Brandblus Store!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn