Wat doe je met een conifeer?

De conifeer zal voor de meeste mensen wel een bekende plant zijn. Je kunt deze op twee manieren toepassen in je tuin. Je kunt hem solitair planten, gewoon als struik of gesnoeid in een mooie vorm. Maar je kunt coniferen ook heel goed gebruiken om een haag mee te vormen. Dat laatste is de manier waarop de conifeer het meest ingezet wordt en dat is logisch, conifeerhagen hebben namelijk vele voordelen. Als jij overweegt om hagen aan te planten in jouw tuin, dan is dit dus zeker een plantensoort die je hiervoor zou moeten overwegen.

Voordeel van conifeer als haag

Veel mensen willen graag hun tuin afscheiden, zodat ze privacy hebben als ze buiten zitten. Dit is begrijpelijk en er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Vaak wordt er gekozen voor een hek of een schutting, maar hagen, bijvoorbeeld van conifeer, zijn ook een uitstekende keus. Sterker nog, ze hebben verschillende voordelen te bieden ten opzichte van bijvoorbeeld schuttingen. Een groot voordeel van een coniferenhaag is dat deze het hele jaar door groen blijft, ook in de wintermaanden. Terwijl veel andere planten in de winter hun blad verliezen, houd jij op deze manier toch iets groens in je tuin. Dat is goed, dit heeft namelijk een positief effect op ons humeur en onze algehele gemoedstoestand. Een ander voordeel van de conifeer is dat deze heel erg dicht groeit. Een coniferenhaag zal dan ook veel wind tegen houden en zo voor beschutting zorgen. Dat is niet alleen prettig als jij zelf buiten zit, veel planten vinden het ook fijn als ze uit de wind staan. Daarnaast bieden deze hagen als voordeel dat ze van onderen niet helemaal afgesloten zijn, zoals bij een schutting wel het geval is. Egels kunnen er daardoor bijvoorbeeld gewoon onderdoor lopen, waardoor hun leefgebied niet verder ingeperkt wordt. En in de conifeer is ruimte voor vogels en insecten om een schuilplaats te zoeken. 

Verschillende soorten

Zo zijn er dus veel verschillende voordelen te noemen van het aanplanten van een coniferenhaag:

  • blijft het hele jaar groen
  • biedt veel privacy en beschutting
  • heeft toegevoegde waarde voor de natuur

Voordat je nu meteen een conifeer gaat kopen, is het goed om te weten dat er verschillende varianten van deze plant te krijgen zijn. De diverse soorten verschillen op een paar punten van elkaar. Zo kun je de vorm en de kleur van het blad verschillen. Er zijn bijvoorbeeld goudgele varianten verkrijgbaar, maar ook groene en blauwe. De ene soort conifeer groeit bovendien ook wat sneller dan de andere. Wat alle soorten echter met elkaar gemeen hebben, is dat ze sterk zijn en niet veeleisend zijn wat betreft grondsoort en verzorging. Dat maakt ze geschikt voor eigenlijk iedere tuin. Wil jij hagen aanplanten van coniferen? Dan kun je deze planten het beste kopen bij een echte kweker, zoals Kwekerij Top&Top. Je kunt dan echt rekenen op een goede kwaliteit plant en dat tegen een betaalbare prijs. Op hun website coniferen-bestellen.nl kun je alle soorten conifeer vinden die zij jou kunnen leveren en je vindt er meer informatie over iedere soort.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn