Vergelijk energieprijzen en betaal niet te veel

Het leven wordt almaar duurder en wie geen dief van zijn eigen portemonnee wil zijn die onderzoekt waarmee er in het huishouden bespaard kan worden. Vergelijk energieprijzen en u komt er al snel achter dat er op stroom en gas enorm bespaard kan worden. Zeker omdat op het moment de prijzen van energie enorm stijgen en dit enkele tientallen euro’s in de maand per huishouden kan schelen. Een vergelijk van energieprijzen is daarom de tip voor het verlagen van huishoudelijke kosten voor ieder huishouden.

Vergelijk energieprijzen op Slimmetenergie.com

Het internet biedt ook voor het vergelijk van energieprijzen uitkomst en wel op de website www.slimmetenergie.com. Op deze site kan op verschillende manieren de energie worden vergeleken en dat hoeft nog niet eens alleen op prijs te zijn.

  • Duurzaamheid
  • Looptijd van contracten
  • Aanbiedingen
  • Leveranciers onderling

Al deze vergelijken kunnen gemaakt worden op de website van Slimmetenergie.com en dat maakt het zeer interessant om eens zelf in de materie te duiken. We willen natuurlijk niet alleen het minste betalen voor onze energie, maar vergelijk met energieprijzen ook eens het verschil tussen de aanbieders van deze leveranciers. Een lagere prijs kan namelijk betekenen dat het contract een andere duur heeft, dat het een variabel tarief betreft of een eenmalige korting, waarna u uiteindelijk toch meer gaat betalen. Het is daarnaast ook heel belangrijk om naast het vergelijk van energieprijzen ook een vergelijk op duurzaamheid in te zetten. Groene stroom is bij lang niet alle leveranciers even groen. Daarnaast wordt groene stroom van verschillende bronnen onttrokken, waarbij we allereerst kunnen denken aan windmolens en zonnepanelen. Maar waar staan die windmolens en zonnepanelen dan? Bij een vergelijk van energieprijzen is het ook goed om te ontdekken of de groene stroom die u uiteindelijk graag wilt hebben wel uit Nederland afkomstig is, of dat de stroom vanuit het buitenland wordt geïmporteerd. Denkt u zich bijvoorbeeld eens in hoe groen windenergie is die vanuit de tip van Noorwegen helemaal naar Nederland wordt gehaald. De energie komt dan wel van de wind die, doormiddel van turbines wordt opgewekt, maar vervolgens is het transport van de stroom naar Nederland in veel gevallen ook belastend voor het milieu. En dat terwijl we in heel Nederland op voldoende locaties windmolens en zonnepanelen hebben staan. Bij het vergelijk van energieprijzen is het daarom ook belangrijk om de bron van de energie te herleiden, zodat u niet onnodig verkapte transportkosten van de energie betaald. Een ander punt waarop u kunt letten is of gas en CO2 gecompenseerd worden. Verdiep u dus in de materie en vergelijk energieprijzen en alle randvoorwaarden op www.slimmetenergie.com.

De verschillende aanbieders

Voor een klein land als Nederland hebben we enorm veel aanbieders van energie. Deze open markt  raakt voller en voller omdat er steeds nieuwe energieleveranciers bij komen. U zou kunnen denken dat dit geen goed teken is, maar het biedt u als eindgebruiker weldegelijk voordelen. Ook bij de diverse aanbieders is een vergelijk van energieprijzen mogelijk en wanneer u voor specifieke eisen gaat, zoals het leveren van lokaal opgewekte groene stroom, dan kunt u juist die leveranciers met elkaar vergelijken. De relatief onbekendere leveranciers zijn vaak net zo goed dan de reeds gevestigde namen en juist door de vergelijking onder de aanbieders uit te voeren, weet u zeker dat u absoluut de beste prijs betaald voor de energie van uw keuze. Dankzij Slimmetenergie.com kunt u gemakkelijk overstappen naar een energieleverancier die past bij u en uw huishouden. Voor een goede en betaalbare prijs en tegen de voorwaarden die passen bij u als persoon.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn