Steeds meer mensen ondergaan een Lyme behandeling

De ziekte van Lyme is iets waar niemand in zijn of haar leven mee te maken wil krijgen. Helaas raken er steeds meer mensen mee besmet. Het is daarom belangrijk om te weten wat u er aan kunt doen. Hoewel voorkomen beter is dan genezen, bent u vast benieuwd waar een Lyme behandeling uit kan bestaan. Alles over een Lyme behandeling, leest u op de site Ziekte-van-Lyme.nl. Dit is een informatieve site vol met zinvolle informatie. Lees er bijvoorbeeld:

  • Symptomen van chronische Lyme
  • Zwanger en Lyme
  • Teken in Nederland
  • Hoe verwijder ik een tekenbeet?
  • Wat is een tekenbeet?

Waarom een Lyme behandeling noodzakelijk is

Een boswandeling is altijd heerlijk om te maken, vooral wanneer het mooi weer is. De vogels fluiten in de bomen, de wind ruist langs de bladeren van de bomen en de dennengeuren zijn heerlijk om te ruiken. Het bos lijkt vaak erg onschuldig, maar de praktijk laat helaas anders zien. Zo zijn er bijvoorbeeld veel gebieden in ons land waar de teek leeft. Een teek is ontzettend klein en met het blote oog nauwelijks te zien. Toch kan hij voor ontzettend veel schade zorgen. Dit kleine beestje zorgt ervoor dat jaarlijks heel veel mensen bij de huisarts verschijnen met klachten die overeenkomen met de klachten die horen bij een tekenbeet. Een tekenbeet kan de ziekte van Lyme veroorzaken, een ziekte die steeds vaker opduikt. Het is ontzettend schrikken geblazen wanneer u ontdekt dat u een tekenbeet ergens op uw lijf hebt zitten. Een teek kan gemakkelijk uren of dagen blijven zitten op één plek, waar het zich steeds meer vol zuigt met bloed. Hoe groter hij wordt, hoe beter hij met het blote oog te zien zal zijn. Het beste is om de teek al binnen 24 uur te spotten, zodat hij nog niet zoveel schade aan heeft kunnen richten. Mogelijk ontstaat er zelfs helemaal geen schade, want in 20% van de gevallen is dit beestje de drager van de Ziekte van Lyme. Dat betekent dat de overige 80% gebeten kan zijn zonder daar gevolgen van te ondervinden. Vermoedt u dat u gebeten bent? Dan kunt u eens langs de huisarts gaan om dit te laten onderzoeken. Na onderzoek kan het zijn dat voorgesteld wordt om een Lyme behandeling te gaan starten. Het is echter wel lastig om vast te stellen dat u de ziekte van Lyme heeft, omdat de symptomen vaak zo wazig zijn. Ze kunnen ook verband houden met andere oorzaken. Het is in ieder geval wel een geruststelling dat er een Lyme behandeling mogelijk is. Er is echter niet één Lyme behandeling die voor iedereen uitkomst biedt. Een Lyme behandeling kan uit verschillende vormen bestaan. Zo kan een Lyme behandeling bestaan uit een immuuntherapie. Dat betekent dat het de bedoeling is dat uw lichaam zelf de ziekte uit het lichaam zal werken. Dit is slechts één mogelijkheid met betrekking tot een Lyme behandeling. Het is mogelijk dat u nu bezorgd bent geraakt na het lezen van deze tekst en u meer te weten wilt komen over de symptomen en Lyme behandeling.

Waar loopt u het meeste risico?

U kunt dan gaan naar de site Ziekte-van-Lyme.nl. Hier vindt u praktische informatie. Zo vindt u er bijvoorbeeld ook een kaartje van ons land met aangegeven waar in ons land u de meeste risico op besmetting loopt. Het betekent echter niet dat u in de rest van het land geen risico loopt. Er is immers maar één enkele teek nodig om u eventueel ziek te kunnen maken. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn