Speciale rijlessen in Rotterdam

Het halen van het rijbewijs zorgt voor vrijheid en mobiliteit. Maar wat nu als je in het dagelijks leven al beperkt wordt in vrijheid en mobiliteit? Is het dan mogelijk om toch een rijbewijs te halen en ervoor te zorgen dat je net als iedereen je toch kunt verplaatsen in een auto, zonder daarbij de hulp in te hoeven roepen van een ander. Met de speciale rijlessen in Rotterdam die worden aangeboden door Rijschool Kruisboog wordt het ook mogelijk om voor mensen met verminderde mobiliteit toch mobiel te worden met een auto.

Het volgen van rijlessen in Rotterdam

De rijlessen in Rotterdam die worden verzorgd door Rijschool Kruisboog zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen leren autorijden, maar te maken hebben met een handicap. Het hebben van een lichamelijke beperking hoeft dus geen reden meer te zijn om niet het rijbewijs te halen en dat biedt veel mogelijkheden. Rijschool Kruisboog heeft als rijschool voor gehandicapten een programma met rijlessen in Rotterdam opgezet, waarbij in een aangepaste auto geleerd kan worden om auto te rijden. De begeleiding is daarbij goed en geduldig en dit zorgt ervoor dat je op dezelfde manier kunt leren auto rijden als ieder ander en uiteindelijk dankzij de rijlessen in Rotterdam zelf straks ineen aangepaste auto de weg op kunt. De basis van deze rijlessen in Rotterdam zijn gelijk aan die van reguliere rijlessen. Het begint natuurlijk altijd eerst met de theorie en ook daarvoor is het mogelijk om deze bij Rijschool Kruisboog aan te kloppen. Vervolgens wordt gekeken naar de mogelijkheid voor het leren autorijden met een handicap tijdens deze rijlessen in Rotterdam. Een aantal zaken zijn hierbij belangrijk, zoals het soort handicap. Ook dit hoeft in veel gevallen geen belemmering te zijn. Het is dan ook goed om eens een proefles aan te vragen, waarbij zelf ervaren kan worden hoe het rijden met een handicap is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de handicap op latere leeftijd is ontstaan, terwijl er eerder al auto is gereden voor de handicap. Maar het kan ook zijn dat dit de eerste keer is dat er gereden wordt en de mate van begeleiding is daarin zeer belangrijk. Bij de rijlessen in Rotterdam leer je, ondanks de handicap alles wat valide mensen ook leren bij hun rijlessen.

  • Rijden binnen steden
  • Rijden op de snelweg
  • Speciale verrichtingen
  • Het beheersen van de auto

Alles wat er maar bij het volgen van rijlessen komt kijken is ook binnen deze speciale rijlessen in Rotterdam van toepassing. Veiligheid, zekerheid en zelfstandigheid staan daarbij voorop. Uiteindelijk is het doel van deze rijlessen in Rotterdam dat de mobiliteit vergroot wordt, dat zelfstandig auto gereden kan worden en dat de vrijheid vergroot wordt. En dat is wat iedereen, valide of minder-valide, uiteindelijk wil met het behalen van een rijbewijs.

Rijlessen volgen bij Rijschool Kruisboog

Het vergroten van de vrijheid door middel van deze rijlessen in Rotterdam biedt vele mogelijkheden. Na het behalen van het rijbewijs is het mogelijk om zelf vrienden en familie te bezoeken, met de auto boodschappen te doen, op vakantie te gaan met de auto en veel meer. Het is daarnaast erg prettig om niet meer afhankelijk te hoeven zijn van andere mensen of van het openbaar vervoer, waarbij toch vaak rekening gehouden moet worden met de vertrektijden van bus, tram of trein. Ontdek daarom deze speciale rijlessen in Rotterdam die Rijschool Kruisboog aanbiedt op www.rijschool-kruisboog.nl en neem contact op voor meer informatie. Maak een proefles en start met het leren autorijden tijdens deze rijlessen in Rotterdam. Vraag nu direct meer informatie of een proefles aan via de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn