Hier is hoe je het meeste uit je leren bankstel haalt

Een leren bankstel is een goede investering, maar voor velen kan de gedachte om het bankstel te onderhouden intimiderend lijken. Daarom delen we in dit artikel onze beste verzorgingstips, zodat je eindelijk het leren bankstel van je dromen kunt vinden en er ook jarenlang van kunt genieten. Hier lees je hoe je het maximale haalt uit jouw investering en welke de voordelen zijn van een leren bankstel als toevoeging aan je interieur.

  • Een leren bankstel is al vele jaren populair.
  • Leer ziet er heel stijlvol uit.
  • Kan tientallen jaren meegaan als het goed wordt onderhouden.
  • Past bij verschillende interieurstijlen.

Wees voorzichtig met waar je je leren bankstel plaatst

Leer is een hoogwaardig textiel en wordt meestal verkocht tegen een premium prijs, daarom kan het zelf schoonmaken van een leren bankstel ons allemaal een beetje nerveus maken! Om je zenuwen te verzachten, is het het beste om algemene commerciële reinigingsmiddelen uit je kast te verwijderen, omdat deze de neiging hebben agressief te zijn en kwetsbaar leer permanent kunnen beschadigen. Het is de moeite waard om te investeren in een speciaal ontworpen leerreiniger die geschikt is voor het soort leer dat je bank bedekt. Als je wat vlekken hebt die na het volgen van de instructies op het etiket van je leerreiniger nog steeds weg zijn, is het tijd om professionals in te schakelen! Besteed voor het kopen van een leren bankstel aandacht aan waar je je bankstel gaat plaatsen. Kijk of je een manier kunt vinden om je bankstel uit direct zonlicht te houden. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat leer vervaagt en uitdroogt, waardoor het leer kwetsbaar wordt voor beschadiging. Als je huidige opstelling je leren bankstel zal blootstellen aan direct zonlicht, moet je je interieurontwerp erop afstemmen. Na verloop van tijd zul je enkele kleine krassen op je bankstel opmerken. Dit komt door algemene slijtage. Sla dus niet in paniek, maar leer leven met deze nieuwe accenten!

Ga zo door!

Een leren bankstel kun je net zoals andere bankstellen niet nieuw houden. Vroeg of laat zul je morsen en vlekken maken. Of het nu water of wijn is, ruim gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk op om het leer in een goede staat te houden. Een van de voordelen van het hebben van een leren bankstel is dat het niet zo gemakkelijk vlekt als ander textiel, maar vloeistoffen kunnen verkleuring van het leer veroorzaken als ze niet zo snel worden verwijderd. Reageer daarom snel om gemorste vloeistoffen op te ruimen, zodat je later kunt besparen op een professionele reiniging. Een van de belangrijkste factoren om je leer mooi te laten verouderen, is om het regelmatig te onderhouden. Hoewel het misschien niet voor de hand lijkt te liggen, kunnen kleine deeltjes stof en vuil zich in plooien ophopen en ervoor zorgen dat ze barsten of beschadigd raken. Om dit te voorkomen, gebruikt je gewoon een vochtige doek om je leren bankstel wekelijks schoon te maken. Zorg er wel voor dat je leren bankstel achteraf goed droogt. Het maakt zo’n groot verschil voor de levenslijn van je leer om het elke 6-12 maanden te conditioneren. Er zijn een aantal geweldige commerciële conditioners die overal verkrijgbaar zijn, zodat je je bankstel zelf kunt behandelen zonder beroep te moeten doen op professioneel onderhoud. Ga je gang en kies het leren bankstel van je dromen bij Mokana Meubelen aan zeer interessante prijzen. Geniet van boterzacht leer dat alleen maar beter wordt naarmate de jaren verstrijken en bekijk het veelzijdige en prachtige aanbod op mokana.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn