Gebruik een goede voorbeeld factuur als basis

Het is heel spannend om een eigen bedrijf op te zetten. Dat weet ik uit eigen ervaring, want ik besloot vorig jaar dat ik voortaan liever als ZZP’er door het leven wilde gaan. Ik ben grafisch ontwerper en ik kreeg steeds meer aanvragen, het leek me geweldig om op eigen benen te staan. Maar dan komt er wel veel op je af. Bijvoorbeeld de facturatie, daar had ik helemaal geen ervaring mee. En dat vond ik heel vervelend. Voor het eerst kreeg ik te maken met het versturen van een factuur, maar eigenlijk wist ik helemaal niet wat ik erop moest zetten. Gelukkig kwam ik snel in aanraking met het feit dat een voorbeeld factuur bestaat. Dat vertelde iemand me, dus ik ben gelijk op internet gaan kijken of ik een goede voorbeeld factuur kon vinden. Dit leek me ideaal want met een voorbeeld factuur heb je in ieder geval een goed beeld van wat je erop moet vermelden. Ik wist niet dat daar regels voor zijn, maar die zijn er wel degelijk. Dus mocht je hier net als ik geen ervaring mee hebben, dan zou ik zeker adviseren om een goede voorbeeld factuur op te zoeken en als basis te gebruiken.

Check deze site voor een voorbeeld factuur en meer

Als je een factuur wil versturen, is het heel belangrijk dat deze aan een aantal voorwaarden voldoet. Zoals:

  • Uniek volgnummer
  • KvK- en BTW-nummer
  • Omschrijving diensten en goederen
  • Adres van afnemer en onderneming

Het is heel belangrijk dat je deze voorwaarden volgt, want hier let de Belastingdienst echt op. Ik ben online gaan kijken naar informatie over factureren, en gelukkig heb ik een hele goede site gevonden waar je deze eisen bijvoorbeeld kunt vinden. Dan weet je in ieder geval wat er van je wordt verwacht. Maar daarbij hebben ze nog veel meer informatie over de facturatie. Dus als je hier nog geen ervaring mee hebt, is het zeker zinvol om hier eens naar te kijken. Ga naar facturatieoffice.nl en dan zie je snel zelf een mooi overzicht van veel waardevolle informatie over facturen. Een voorbeeld factuur is heel makkelijk om te gebruiken. Je moet overigens wel zeker weten dat het een goede voorbeeld factuur is, daar kun je bij deze site zeker op rekenen. Maar ik ontdekte dat ze ook software hebben die je kunt gebruiken voor de facturatie. Ik besloot het uit te proberen en ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan, het is echt geweldig.

Beter en sneller werken dankzij Facturatie Office

Na een tijdje merkte ik dat het sturen van facturen best veel tijd kostte. De voorbeeld factuur was heel handig, die heb ik als basis gebruikt. Maar ik werk met veel verschillende klanten dus het kostte me erg veel tijd en energie om elke keer al die facturen te versturen. Daarom had ik wel oren naar de software die Facturatie Office verkoopt. Je kunt alles heel makkelijk registreren, dat is heel fijn. Zo ben je echt minder tijd kwijt en heb je ook nog eens alles heel mooi overzichtelijk op een rijtje. Ik houd van orde, dus dat is echt ideaal. Maar ook voor offertes, creditnota’s, pakbonnen en betalingsherinneringen kun je hier bijvoorbeeld terecht. Eerder moest ik alles zelf bijhouden en in de gaten houden, dat hoeft nu allemaal niet meer. Ik kan niet beschrijven hoe heerlijk het is om alles goed op orde te hebben, en dit terwijl het me niet eens veel tijd en geld kost. Het is de investering meer dan waard en ik ben blij dat ik op deze manier mijn eigen bedrijf nog beter kan runnen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn