Breng sfeer in huis met inbouw led spotjes

Breng sfeer in huis met inbouw led spotjesBij het het upgraden van de verlichting in een huis, denken heel wat mensen aan ingewikkelde werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld urenlang kabels aanbrengen achter muren door een electricien. Maar die tijd is allang voorbij. De integratie van inbouw led spotjes is eenvoudig en bovendien kostenbesparend! Je huis upgraden naar een intelligent verlichtingssysteem is letterlijk zo eenvoudig als het vervangen van gloeilampen. En geloof me, als je eenmaal begint met een paar inbouw led spotjes in je huis, haal je al snel de oude conventionele gloeilamp weg.

Waarom kiezen voor inbouw led spotjes?

Led-lampen zijn kleine, zeer efficiënte vaste lampen. Tevens gaat de led-technologie zeer snel vooruit, met veel nieuwe lampstijlen beschikbaar. Enerzijds waren ze een stuk duurder dan gewone lampen, anderzijds gaat de kostprijs de laatste jaren omlaag en brengen ze meer waarde omdat ze langer meegaan. Bovendien zijn ze onopvallend en ideaal voor gebruik als basisverlichting of accentverlichting. De exacte plaatsing van inbouwspots vereist echter een beetje nadenkwerk. Ook aan andere factoren moet extra aandacht besteed worden, zoals de richting en kleur. Alleen dan zul je 100% tevreden zijn met het resultaat. Daarnaast is led-verlichting ook duurzaam. Omdat ze geen gloeidraad hebben, kunnen ze niet beschadigd worden zoals bij een gloeilamp wel het geval is. Omdat ze erg solide zijn, zijn led-lampen goed bestand tegen schokken en stoten, wat uiteraard bijkomende mogelijkheden biedt in gebruik. Een aantal voordelen van LED spotjes zijn:

  • Richting: led-lampen zenden licht uit in een specifieke richting, waardoor er minder reflectoren en diffusors nodig zijn. Deze functie maakt hen efficiënter voor vele toepassingen, zoals inbouw led spotjes en taakverlichting. </li>
  • Warmte: led-lampen stoten heel weinig warmte uit, terwijl gloeilampen 90% en CFL’s ongeveer 80% warmte afgeven</li>
  • Instant licht: De meeste fluorescerende en HID-lampen leveren geen volledige helderheid op het moment dat ze worden ingeschakeld, waarbij vele lampen drie minuten of meer nodig hebben om de maximale lichtopbrengst te bereiken. Led-lampen gaan vrijwel onmiddellijk een helderheid van 100%, zelfs zonder vertraging bij opnieuw inschakelen. Dit kan voordelig zijn na een stroomuitval of wanneer werknemers een gebouw in de vroege ochtenduren openen wanneer het buiten nog donker is.

Tips bij het plaatsen van inbouwspots en de positie van inbouwspots

Voor de beste resultaten, denk twee keer na over de beste positie voor inbouw led spotjes. Het op een later tijdstip aanpassen van de positie zal niet altijd gemakkelijk zijn. Het aantal inbouwspots wordt bepaald door de benodigde hoeveelheid licht. Om een kamer gelijkmatig te verlichten, gebruikt je een 300 lumen-lamp voor elke vierkante meter voor een keuken en een 200 lumen-lamp voor elke vierkante meter in een slaapkamer (lumen is wat bij spaar- en gloeilampen wordt uitgedrukt in Watt). Overweeg waar licht nodig. Het is echter beter om te overwegen waar het licht eigenlijk nodig is, in plaats van het plaatsen van inbouw led spotjes over het hele plafond, zodat heel wat licht niet nuttig is. Een goed voorbeeld is de keuken. Spots worden vaak geïnstalleerd tussen het kookeiland en de kasten, precies waar het licht niet nodig is. Je kunt beter op 20 cm afstand van de kasten en boven het kookeiland spots plaatsen, zodat het werkoppervlak verlicht is. In de eerste plaats verbruikt led-verlichting veel minder energie. Sommigen verbruiken zelfs tot 70% minder dan halogeenlampen. Goed nieuws dus voor je energierekening! Bovendien hebben inbouw led spotjes een veel langere levensduur. Dit leidt dan weer tot minder afval, wat goed is voor het milieu. Bij ledinbouwspotsleds vind je allerlei stijlen van inbouw led spotjes en hanglampen om elke kamer in je huis in een andere sfeer te brengen of zelfs je trap meer aandacht te geven.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn