Bedwantsen bestrijden: hoe geraak je van die vervelende beestjes af?

Bedwantsen zijn een lastig uit te roeien ongedierte, waardoor bedwantsen bestrijden een delicate zaak is. Ze zijn stiekem, moeilijk te vinden en kunnen potentiële gezondheidsrisico’s voor jou en je gezin brengen. Bedwantsen bestrijden doe je met een waterdicht strategisch plan, zodat je huis van de plaag verlost raakt en maximaal beschermd is tegen een nieuwe besmetting. Hoewel het niet is aangetoond dat bedwantsen ziekten overdragen, veroorzaken ze een verscheidenheid aan onaangename lichamelijke en mentale gezondheidsklachten en economische gevolgen. Een beet van een bedwants beïnvloedt elke persoon anders. Een beet kan zich uiten in een klein bijtspoor tot een ernstige allergische reactie, zoals impetigo, ecthyma en lymfangitis. Ook al worden bedwantsen niet als gevaarlijk beschouwd, een allergische reactie op verschillende beten kan dringende medische hulp vereisen en net zoals bij een allergie aan wespen dodelijk zijn (anafylaxie). Gerapporteerde klachten bij mensen die in geïnfecteerde huizen leven zijn onder andere: angst en slapeloosheid. Maar hoe weet je nu of je werd gebeten door een bedwants? Doordat bedwantsen een verdovingsmiddel en een anticoagulans injecteren als ze bijten, realiseer je je niet dat je wordt gebeten. Vaak merk je het pas op na een of meerdere dagen, als het bijtspoor verschijnt. Daarnaast is het niet eenvoudig om een beet te identificeren, omdat een beet van een bedwants lijkt op die van een mug of vlo en net zoals deze beten een lichte rode zwelling veroorzaakt met een jeukend en irriterend gebied. Het is dus moeilijk om te weten of je gebeten werd door een bedwants, mug of vlo.

Bedwantsen bestrijden is een delicate zaak

Bedwantsen bestrijden is niet simpel. De beestjes zijn experten in het zich verstoppen. Als je slechts één vrouwelijke bedwants mist die zwanger is, kun je in drie maanden tijd opnieuw worden geïntimideerd met meer dan 300 volwassen bedwantsen en 1000 nieuwe eieren. Bedwantsen vermenigvuldigen zich snel en in slechts zes maanden kan het een volledige besmetting van 13.000 of meer worden. Detectie is van cruciaal belang om de levenscyclus van bedwantsen te doorbreken, voordat ze een groter probleem worden. Bedwantsen bestrijden doe je dus beter meteen goed. Voor het ongetrainde oog kan het bedwantsen bestrijden en het voorkomen van een nieuwe besmetting moeilijk zijn. Zelfs als je hen ontdekt, zijn huismiddeltjes en andere afschrikmiddelen vaak niet doeltreffend. Maar als je gebruik maakt van Beestjes Kwijt beestjeskwijt.nl, zal een zeer goed opgeleide bedwants-specialist je huis komen beoordelen, een oplossing voorstellen en genomen activiteiten controleren om de doeltreffendheid van de inspanningen te garanderen en je gemoedsrust te bieden.

Bedwantsen in huis herkennen

Bedwantsen zijn kleine, ovale, bruinachtige insecten die leven van het bloed van dieren of mensen. Volwassen bedwantsen hebben platte lichamen ter grootte van een appelzaadje. Als ze gegeten hebben, zwelt hun lichaam echter op en hebben ze een roodachtige kleur. Bedwantsen vliegen niet, maar ze kunnen zich snel verplaatsen over vloeren, muren en plafonds. Onvolwassen bedwantsen, nimfen genoemd, werpen vijf keer hun huid af voordat ze volwassen zijn en hebben hiervoor telkens een bloedmaaltijd nodig. Zoals je hierboven al kon lezen, behoren beten niet tot de gemakkelijkste manier om bedwantsen in huis te identificeren. De eerste stap in bedwantsen bestrijden, is op zoek gaan naar aanwijzingen. Bedwantsen kunnen je huis ongemerkt binnenkomen en zich verstoppen in:

  • Bagage, kleding en tweedehands bedden, zitbanken en andere items
  • Kleine ruimtes
  • Matrassen, boxsprings, bedframes en hoofdeinden, van waaruit ze ’s nachts gemakkelijk toegang hebben tot mensen om te bijten.
  • Spleten of beschermde plaatsen, zoals plinten. Tevens kunnen ze zich met gemak verspreiden naar nabijgelegen kamers, waardoor bedwantsen bestrijden nog moeilijker wordt. Vandaar dat de bestrijding van bedwantsen specifieke handelingen vereist.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn