Wij zijn overgestapt op een CP1 pallet

In het verleden gebruikten wij veel houten pallets bij ons in het bedrijf. Houten pallets zijn goedkoop, maar wij merkten dat ze snel stuk gaan en niet veel restwaarde hebben. Wij wilden graag overgaan naar pallets die sterker zijn en minder snel stuk gaan. Uiteindelijk kwamen wij uit bij een CP1 pallet. Via het bedrijf Q-PALL besloten wij om deze pallets in te kopen en zijn erg blij met onze keuze. Wij maken sinds een aantal jaar gebruik van pallets bij ons in het bedrijf. Pallets zijn erg gemakkelijk om producten mee te vervoeren, maar ook voor de opslag van producten. In het vorige bedrijfspand was het niet goed mogelijk om met pallets te werken, maar sinds wij bijna drie jaar geleden naar een groter pand verhuisden, is dit wel mogelijk. Wij hebben nu veel meer ruimte en deelde ons magazijn op zo een manier in, dat wij gebruik konden maken van pompwagens. Wij hadden destijds niet veel verstand van pallets en besloten daarom om goedkope pallets van hout te kopen. De pompwagens waren geschikt voor dit soort pallets en wij dachten geld te besparen. Helaas merkten wij dat veel van de houten pallets snel stuk gingen, veel sneller dan wij hadden verwacht. Met de kapotte pallets konden wij niet veel meer doen, repareren was vaak geen optie meer. Daarom wilden wij dit jaar overgaan op een ander soort pallet en kwamen uiteindelijk bij een CP1 pallet uit. Deze pallet heeft hetzelfde formaat als wij al gebruikten, daarom konden wij in fases de oude houten pallets weg doen. Dit soort pallets zijn sterker en kunnen veel draaggewicht aan. Een ander voordeel is dat dit soort pallets een hoge restwaarde hebben. Als je een CP1 pallet wilt verkopen, dan krijg je hier nog een groot gedeelte van de aankoopprijs terug.

Een CP1 pallet kopen wij bij Q-PALL

Uit ons onderzoek bleek dat wij het beste een CP1 pallet konden kopen, daarom zochten wij naar bedrijven die deze pallets aan ons konden leveren. Wij vonden een aantal bedrijven en besloten al snel dat Q-Pall voor ons de beste keuze zou zijn. Dit bedrijf probeert zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren en dit sprak ons erg aan. De pallets worden bijna volledig gemaakt van gerecycled plastic en er wordt geprobeerd om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Daarnaast bleek hun CP1 pallet erg sterk te zijn en voor een goede prijs te koop.

Een goede keuze voor een pallet

Sinds een paar maanden maken wij gebruik van de CP1 pallet en zijn blij met onze keuze. Wij gebruiken bijna geen houten pallets meer en willen ze allemaal vervangen. De nieuwe pallets zijn erg sterk en kunnen gemakkelijk het gewicht aan van onze producten. Daarnaast zijn wij blij met onze milieuvriendelijke keuze. Wij verwachten dat deze pallets langer mee zullen gaan en hebben tot nu toe nog geen beschadigingen aan de pallets. Voor het kopen van een CP1 pallet raden wij Q-PALL aan.

  • Zij verkopen goede kwaliteit CP1 pallets
  • Deze pallets gaan lang mee en hebben meer restwaarde
  • De pallets worden gemaakt van gerecycled plastic
  • Wij konden de pallets voordelig aanschaffen. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn