Wij hebben bewust gekozen voor een flitsscheiding

Mijn ex en ik hebben heel bewust gekozen voor een flitsscheiding. Op het moment dat ik erachter kwam dat zij een ander had, was voor mij de keus snel gemaakt. Ik had geen zin om nog langer met mijn ex onder één dak te moeten leven en heb haar toen een uitweg geboden met een flitsscheiding. Ik wilde de touwtjes in handen houden en omdat zij ervoor gekozen heeft om met een ander het bed te delen, heeft ze geen andere keuze dan met mijn beslissing voor een flitsscheiding akkoord te gaan. Ik heb voor onze flitsscheiding de hulp ingeroepen van Camps Advocatuur. Ik had op www.campsadvocatuur.nl gelezen dat hier veel ervaring is met echtscheidingen en ik wilde een goede echtscheidingsadvocaat die de scheiding zo snel mogelijk kon regelen, daarbij rekening houdend met de kinderen en alle gezamenlijke bezittingen. Ik moet zeggen, mijn echtscheidingsadvocaat van Camps Advocatuur heeft mij absoluut geholpen om van onze scheiding een flitsscheiding te maken.

De flitsscheiding was snel geregeld

Voor mij was het belangrijk dat ik zo min mogelijk last zou hebben van de nasleep van de scheiding en dat de kinderen er ook geen last van ondervonden. Ik heb heel duidelijk vastgelegd bij ons huwelijk hoe de privébezittingen verdeeld zouden worden. We zijn ooit getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, omdat ik een eigen zaak heb en ik niet wilde dat mijn vrouw destijds verantwoordelijk gesteld kon worden voor die organisatie. Ik ben achteraf heel blij dat ik dit gedaan heb, want hierdoor konden de dingen nog veel makkelijker en sneller geregeld worden. De echtscheidingsadvocaat van Camps Advocatuur heeft mij daar prima bij geholpen. Hij heeft van alles geregeld rondom:

  • Alle procedures
  • De verdeling van de bezittingen
  • De omgang van de kinderen

Mijn ex heeft me dan wel bedrogen, maar we hebben vanaf de allereerste minuut dat dit aan het licht kwam afgesproken dat wat er ook zou gebeuren, de scheiding eerlijk zou gebeuren. Ik snap dat mijn ex de mist in is gegaan en ik begrijp niet goed hoe mensen het na zo’n emotionele ontdekking vol kunnen houden om een heel juridisch gevecht met elkaar aan te gaan. Ik wilde geen seconde meer bij  mijn ex blijven, maar ik was niet uit op wraak. Ik wilde gewoon dat alles snel en goed geregeld zou worden en dat we door konden gaan met een nieuwe stap in ons leven. Ik begrijp dat lang niet iedereen zo zou reageren, maar voor ons is dit de manier geweest, waarbij zowel voor mij als voor mijn ex de flitsscheiding het meeste heeft opgeleverd en uiteindelijk het leed heeft verzacht. Mijn ex en ik hebben bijvoorbeeld in de flitsscheiding afgesproken dat de omgang met de kinderen zonder restricties kon plaatsvinden. De kinderen leiden hier het minst onder en mijn ex en ik behouden hiermee gelijke rechten. Zolang we met elkaar goed kunnen communiceren wie wanneer de kinderen heeft is hier geen enkel probleem. De verdeling van de bezittingen was daarnaast ook geen enkel probleem. Nadat mijn ex en ik goed met elkaar hebben gesproken over wat er is gebeurt en we hebben besloten een flitsscheiding te laten uitvoeren, konden we ons focussen op dit soort zaken.

De advocaat is vooral belangrijk geweest bij alle procedures

Omdat mijn ex en ik zo goed hebben kunnen overleggen wat we zouden doen met alle gezamenlijke spullen, zijn we er heel snel uitgekomen wie wat mee zou nemen en wie in het huis zou blijven wonen. Hierdoor heeft de advocaat alle procedures snel in gang kunnen zetten en was de flitsscheiding snel geregeld. Mijn ex is direct het huis uitgegaan en we konden beide zo ons leven vervolgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn