Wat is de beste e-sigaret voor beginners?

Het team van de webshop roken.nl krijgt vaak de vraag wat de beste e-sigaret roken. Het antwoord daarop is: Een elektrische sigaret die niet zoveel damp afgeeft, oftewel een zogenoemde starters-e-smoker. In hun webshop verkopen ze speciale starterssets waar zo’n e-sigaret voor beginners in zit. In deze starter kit vindt je niet alleen de elektrische sigaret, maar ook een bijpassende coil (vaak in meerdere varianten, dus je kunt zelf kiezen), een micro usb oplaadkabel en natuurlijk een handleiding en uitleg over hoe je kunt starten met e-smoken. Het is helemaal niet moeilijk, zeker niet voor mensen die het gewend zijn te roken. Het werkt alleen net ietsje anders. Een e-sigaret geeft namelijk een soort waterdamp af in plaats van rook. Het zal dus sowieso ietsje anders in de mond en keel voelen als het roken van een echte sigaret. Veel mensen merken dat ze een veel minder droge mond van krijgen of daar zelfs helemaal geen last meer van hebben. En dat is niet het enige voordeel aan de elektrische sigaret als je hem vergelijk met een echte.

De voordelen van de e-sigaret

Het is belangrijk om te weten dat een elektrische sigaret (waarmee je dus kunt e-smoken) geen heel gezond apparaatje is. Het is iets wat je gerust af en toe kunt doen, maar net zoals bij het eten van (bijvoorbeeld) hamburgers is het iets dat je het beste niet te vaak doet. Als je echter dagelijks rookt verandert dat de zaak. Elektrisch roken is namelijk veel minder ongezond dan daadwerkelijk roken, en daarom wordt het aangeraden om je echte sigaret in te ruilen voor een e-sigaret. Je gaat dan dus dampen in plaats van roken, en dit is de ideale manier om uiteindelijk helemaal te stoppen met roken. De reden dat dit veel mensen niet lukt is namelijk dat ze het zo gewend zijn enkele keren per dag te roken, en simpelweg de handeling missen. Als je echter een elektrische sigaret gaat gebruiken in plaats van een echte hoef je die gewoonte dus niet achter je te laten. je kunt je lichaam laten wennen aan het veel lagere gehalte aan nicotine, maar dan zonder te gewoonte volledig achter je te laten. Als je na een poos de hoge hoeveelheid nicotine niet meer mist is het veel makkelijker om volledig te stoppen.

Smaakjes e-liquid bij roken.nl

In de webshop van roken.nl kun je zo’n handige starterskut kopen met een e-sigaret voor beginners, usb-kabel en coil. De e-liquids moet je er echter los bij kopen. De reden daarvoor is dat er simpelweg teveel smaakjes zijn en het onmogelijk is om daar setjes van samen te stellen. Iedereen heeft immers een anders smaak. Bij roken.nl koop je onder andere de volgende smaken e-liquid voor bij jouw e-sigaret:

  • Zoete smaakjes zoals kaneel en appeltaart
  • Echte nicotine- of tabaksmaak
  • Frisse smaakjes zoals pepermunt 

Je kunt de e-liquids gebruiken met vrijwel elke elektrische sigaret. Het maakt dus niet uit of je een starterskit gebruikt of een e-sigaret voor gevorderde e-smokers. Maar nogmaals, als je pas net begint met elektrisch roken kun je beter voor een wat lichtere variant gaan, dan kun je wennen aan het dampen en het zo langzaam opbouwen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn