Maximaliseer je potentie met een executive coach

Men denkt bij een coach vaak aan iemand de je helpt om je doelen te bereiken. Dat betekent dat een coach in welke vorm dan ook vooral van belang is op de weg richting je doel. Zodra je dat doel eenmaal hebt bereikt, dan is de coach als een ladder die je niet langer nodig hebt. Je hebt de top immers bereikt. Maar er is ook een leven na de top. Hoe manifesteer je jezelf op de top? Hoe hanteer je je positie en hoe ga je om met veranderingen? Vaak is het bereiken van je doel een tijd voor reflectie en bezinning, maar het is ook een tijd om wellicht je strategieën aan te passen. Misschien had je andere vaardigheden nodig om je positie te bereiken in vergelijking met de vaardigheden die je nodig hebt om je positie te handhaven of om je taak als leider goed uit te voeren. Om deze redenen is het nooit onverstandig om gebruik te maken van een executive coach. Deze kan iemand aan de top juist helpen om bepaalde vaardigheden aan te scherpen. Wat je vaak ook ziet is dat men na een lange tijd van hard werken heel erg leunt of vertrouwt op vaardigheden die in het verleden goed hebben gewerkt. Als je 20 jaar lang carrière hebt gemaakt, dan is het niet zo gek dat je in die 20 jaar hebt geleerd om te vertrouwen op je eigen inzichten, ervaringen en perspectieven. Maar die lange periode kan er ook voor zorgen dat deze perspectieven als een soort dogma vastroesten en andere perspectieven wegdrukken. Daarom zie je vaak dat de oude rot in het vak vasthoudt aan methodes die hem of haar in het verleden goed zijn bevallen en dat de jonge hond juist vertrouwt op nieuwe methoden, zienswijzen en perspectieven. Een executive coach is juist iemand die vanuit een neutrale buitenstaanders positie in staat is om de goede eigenschappen te benadrukken en verder te ontwikkelen, zodat jij je nog beter in je vel voelt als leider. Het gaat bijvoorbeeld om concrete vaardigheden als:

  • Leidinggeven
  • Onderhandelen
  • Toepassen van talenten en ambities

Vooral dat laatste is vaak een lastig onderwerp, want je kunt uiteraard heel veel willen, maar hoe realiseer je al die wensen binnen een specifieke onderneming? Hoe ontplooi je jezelf het beste en benut je je eigen potentie tot de volle 100%? Dat zijn vragen waar een executive coach je heel goed bij kan helpen. Soms is het inderdaad gewoon een kwestie van een andere benaderingswijze. Maar je hebt dus wel iemand nodig die je deze benaderingswijze kan tonen.

Waar vind ik een professionele executive coach?

Een executive coach is natuurlijk niet zomaar een coach. Het is iemand die jou op het niveau van directeur, leider of manager probeert te helpen. De executive coach moet dus ook iemand zijn die vaardig is op dit niveau en verder wil je iemand die ook persoonlijke aansluiting vindt. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor de coach Elodie van Sytzama. Dit is een coach met veel ervaring op het gebied van executive coaching en het is dan ook een executive coach die jou kan begeleiden bij het verwezenlijken van je eigen ambities.

Kijk op elodievansytzama.nl voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over deze executive coach, dan kun je in eerste instantie meer algemene informatie lezen op de bovenstaande website. Mocht je interesse hebben en meer gedetailleerde informatie willen, dan kun je uiteraard ook gewoon even contact opnemen of een afspraak maken. Ook dit regel je eenvoudig via de site.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn