Is een eigen kinderopvang starten te doen?

Omdat ik gemerkt heb dat er in mijn omgeving heel veel vraag is naar kinderopvang, ben ik gaan kijken of ik mijn werkloosheid ook kon oplossen door een keer te kijken of ik ook in de kinderopvang kon gaan werken. Het zou voor mij namelijk een heel mooie stap zijn om weer aan het werk te kunnen gaan en bovendien heb ik altijd met kinderen gewerkt dus ik meende dat ik  heel geschikt zou kunnen zijn voor dit werk. Ik heb toen gezien dat wanneer ik aan de slag wilde bij de opvang bij mij in de buurt, ik heel veel onregelmatige diensten moest draaien en daar liep ik niet echt warm voor. Ik ben daarom gaan kijken naar alternatieven en toen zag ik dat je ook een eigen kinderopvang starten kunt. Als je een eigen kinderopvang starten gaat, dan kun je thuis kinderen ontvangen en het leek mijn niet verkeerd om eens meer over een eigen kinderopvang starten op te zoeken. Ik ben daarom gaan kijken naar opties die er waren wanneer ik een eigen kinderopvang starten wilde en ik heb toen gezien dat ik het beste een keer op het internet kon gaan zoeken naar ervaringen van mensen die ook een eigen kinderopvang starten gingen. Ik wilde namelijk graag weten of het te doen was om thuis kinderen op te vangen, hoe je dit dan het beste aan kon pakken en noem het allemaal maar op. Ik heb toen gezien dat wanneer je een eigen kinderopvang starten wilt, je dat het beste kunt doen onder de vlag van een bestaande organisatie. Je kunt dan namelijk goede stappen zetten en je kunt ook aan de ouders laten zien dat je je kinderen gewoon goed weet op te vangen. Als je namelijk met een organisatie in zee gaat, dan weet je zeker dat zij zorg zullen dragen voor niveau van je opvang. Ik ben daarom gaan kijken waar ik moest zijn wanneer ik een eigen kinderopvang starten wilde en ik heb toen gezien dat je het beste met de mensen van thuiscreche.nl in zee kunt gaan. Deze mensen hebben heel veel mogelijkheden te bieden en ik heb daarom de opties van dit bedrijf even goed doorgenomen. Ik heb toen gezien dat deze mensen heel veel interessante mogelijkheden te bieden hebben en ik ben daarom erg te spreken over het feit dat ik ben gaan kijken hoe ik een eigen kinderopvang starten kon omdat ik hier vond hoe ik kon beginnen. 

Een eigen kinderopvang starten hoeft niet moeilijk te zijn 

Ik heb mij uiteindelijk hier ingeschreven en ik ben toen aan de studie gegaan. Als je namelijk een eigen kinderopvang starten wilt, moet je zorgen dat je aan de eisen van thuiscreche.nl voldoet. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet want ik vang nu kinderen op en een eigen kinderopvang starten was een van de beste dingen die ik kon doen. Ik ben namelijk heel gelukkig met mijn werk. 

Wilt u meer weten? 

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van een eigen kinderopvang starten, dan kunt u;

  • Even naar thuiscreche.nl surfen 
  • Bekijken wat u hier aan mogelijkheden kunt vinden 
  • Een keer contact opnemen 

Ik hoop dat u iets aan mijn ervaringen heeft gehad. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn