Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) nodig?

In 2018 is er veel veranderd op het gebied van gegevensbescherming. De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is van kracht gegaan en vervangt de oude wetten op het gebied van privacy. Veel bedrijven wisten dat deze verandering eraan zat te komen maar hebben niet op tijd maatregelen genomen. Op het moment dat de AVG in ging was hun gegevensbescherming vaak niet up-to-date. Kleine verenigingen moeten ook voldoen aan de AVG. Vaak was dat problematisch, omdat er binnen sportverenigingen bijvoorbeeld niemand op de hoogte was van de vereisten die kwamen kijken bij de AVG. In een aantal gevallen zijn er waarschuwingen en boetes uitgedeeld omdat instanties niet voldeden aan de nieuwe wetgeving. Iemand die hierbij kan helpen is een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG). Dit is doorgaans niet iemand die een voltijdbaan heeft binnen een organisatie, maar eerder een persoon die werkt op basis van consultancy. Ook behoefte aan een dergelijke expert? Kijk dan eens op dponow. Voor kleine en middelgrote ondernemingen kan het aantrekkelijk zijn de taken die bij de AVG horen uit te besteden aan een professional. Hierdoor hebt u als ondernemer wel de expertise tot uw beschikking als u die nodig hebt, maar bent u ook verzekerd van een scherpe prijs en niet veroordeeld tot een werknemer op contract. De ideale en flexibele oplossing voor ondernemers die willen voldoen aan de AVG zonder extra rompslomp is het inhuren van een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG). Hieronder leest u meer over de mogelijkheden die een dergelijke expert u biedt, en hoe u dit zo snel en eenvoudig mogelijk kunt regelen voor uw organisatie of vereniging.

Op zoek naar een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG)

Als u een onderneming hebt die niet gericht is op gegevensbescherming maar wel bijvoorbeeld klantgegevens moet bewaken tegen diefstal, dan kan het lastig zijn de juiste persoon te vinden die u hierbij kan helpen. Zo iemand vinden met de juiste papieren en ervaring, is voor de leek dus niet eenvoudig. U omzeilt het inschakelen van een HR-bureau door zelf rechtstreeks op zoek te gaan naar een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) via DPO NOW. Deze organisatie biedt u de juiste professional aan voor een scherp tarief. Alle voordelen en diensten die een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) u en uw organisatie kan bieden leest u op https://dponow.eu/functionaris-voor-de-gegevensbescherming-fg/. 

Uw zaken goed geregeld

Er zijn talloze voorbeelden van ondernemers die te laat waren met het inschakelen van een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG), bijvoorbeeld kleine sportverenigingen in Nederland die ineens hun bestanden met ledengegevens extra goed moesten beschermen. Soms was er iemand lid bij de vereniging die hier voldoende verstand van had, maar vaker nog was men niet eens op de hoogte van de wetswijziging of het feit dat men ook moest voldoen aan de nieuwe wetgeving. In deze gevallen is het inhuren van een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) extra aantrekkelijk. Omdat dit op flexibele basis kan via DPO NOW zijn de kosten relatief laag, en is een kleine vereniging gevrijwaard van boetes of vervolging. Bovendien is de veiligheid van gegevens gewaarborgd, waar het uiteindelijk allemaal om gaat bij het ingaan van de nieuwe AVG. Kies ook voor de juiste bescherming van persoonsgegevens en huur een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) in voor uw organisatie. Meer informatie kunt u opvragen via de website van DPO NOW. Ook kunt u online meer algemene informatie vinden over de AVG of een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG). Zo kunt u een goed afgewogen besluit nemen over het al dan niet inhuren van een externe professional.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn