Beter gevonden worden op Google: 3 handige tips

Beter gevonden worden in Google? Ontdek onze aanpak

Google is onze toegangspoort tot het internet. Vrijwel alles wat we online tegenkomen, komt uit deze zoekmachine. Voor beginnende bedrijven is het daarom heel belangrijk om snel hoog in de resultaten terecht te komen. Op deze manier zijn ze goed zichtbaar voor potentiële klanten en maken ze meer omzet. Wil jij beter gevonden worden op Google? Volg dan deze 3 handige stappen:

  • Zorg voor goede SEO teksten
  • Koop de juiste advertenties
  • Schakel een expert in

Beter gevonden worden op Google begint met SEO (Search Engine Optimization). Wanneer iemand het heeft over SEO, dan bedoelt diegene het aanpassen van je site, zodat deze snel door Google wordt opgepikt. Hierbij gaat het zowel om de lay-out van de site, als om de daadwerkelijke inhoud. Je dient je site dus op een bepaalde manier vorm te geven en de tekst op de pagina moet aan specifieke eisen voldoen. Het is belangrijk dat je hier zo vroeg mogelijk mee begint. Wanneer je site helemaal geoptimaliseerd is, wordt deze sneller in de zoekresultaten weergegeven. Ook worden op den duur meerdere pagina’s in de zoekresultaten opgenomen. Beter gevonden worden op Google begint met goede SEO! Naast het aanpassen van je site kun je ook reclame maken voor jouw bedrijf of jouw producten. Dit doe je via Google Adwords. Je kiest diverse zoekwoorden uit en betaalt een afgesproken bedrag per woord. Wanneer een klant op Google vervolgens zoekt naar dat woord, komt jouw bedrijf hoger in de resultaten te staan. Omdat je per zoekwoord betaalt is het verstandig om vooraf goed te onderzoeken waar je klanten naar op zoek zijn. Wanneer je investeert in verkeerde zoekwoorden werkt dat averechts. Beter gevonden worden op Google bestaat dus uit twee onderdelen: de juiste optimalisatie voor de zoekmachine en de juiste reclames, toegespitst op jouw klanten.

Beter gevonden worden op Google met SEO

Nu je weet wat SEO en SEA inhouden is het tijd om in te gaan op de details. Waar moet je precies aan denken bij het inrichten van je website? Wanneer je een site bouwt, zorg dan dat de kopjes van het menu aansluiten bij de producten die je verkoopt. Wanneer een klant een zoekopdracht doet, analyseert Google deze kopjes om te kijken of dit overeenkomt. De juiste kopjes zorgen daarom voor veel klanten. Hetzelfde geldt voor de tekst op de pagina. Zorg ervoor dat je de belangrijkste woorden van een tekst vaker noemt, zodat Google snel weet waar de tekst over gaat. Verkoop je bijvoorbeeld groene zeep, noem dan een paar keer die woordcombinatie. Dat is echter niet alles: zorg dat je ook woorden noemt die te maken hebben met zeep. Woorden als ‘schoon’, ‘pH-neutraal’ of ‘goedkoop’ zijn goede opties. Probeer te bedenken hoe mensen op zoek gaan naar een product dat zij graag willen kopen. Ze gaan naar Google en tikken hun zoekopdracht in, waar zou jij naar zoeken? Wil je beter gevonden worden op Google? Denk dan aan het zoekgedrag van je klanten!

Het uitzoeken van goede zoekwoorden

Wil je een beter gevonden worden op Google? Dan moet je op zoek naar de juiste zoekwoorden. Je kunt zelf een aantal aannames doen, maar het is slimmer om hiervoor een professioneel bedrijf in te schakelen. Neem bijvoorbeeld eens contact op met de digitale marketing experts van Team Nijhuis. Zij helpen je graag bij het opstarten van een goede campagne. Je komt snel met hen in contact via het contactformulier op hun website. Ga daarom snel naar https://teamnijhuis.com/nl/beter-gevonden-worden-op-google/ en laat je gegevens achter. Beter gevonden worden op Google begint met de juiste hulp! Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn