Wil jij de alimentatie wijzigen?

Betaal jij maandelijks een bedrag aan jouw ex-partner aan partneralimentatie of kinderalimentatie? Dan vraag jij je misschien af of deze alimentatie wijzigen kan. In bepaalde gevallen is dit zeker mogelijk! Het is daarom ook goed om eens na te gaan of jij nog wel het juiste bedrag betaalt. Betaal je teveel, dan kun je in overleg de alimentatie wijzigen. Maar hoe kom je hier nu achter of dit het geval is? Daarbij kun je de hulp inschakelen van Meesters & Meer advocaten & mediators. Zij hebben veel ervaring op dit gebied en kunnen jou hierbij bijstaan.

Informatie over alimentatie wijzigen

Voordat je hier mee aan de slag gaat, wil je eerst natuurlijk weten of je überhaupt kans maakt op een wijziging van het bedrag. Wanneer kun je nu de alimentatie wijzigen? Dit kan alleen als er sprake is van grote wijzigingen in de omstandigheden van jou of jouw voormalige partner. Betaal jij bijvoorbeeld partneralimentatie, dan kan de hoogte hiervan veranderen op het moment dat jouw ex een nieuwe partner krijgt en hiermee gaat samenwonen of trouwen. De financiële situatie van je ex-partner verandert daarmee immers flink. En zo zijn er natuurlijk meer situaties voorstelbaar waardoor de financiën dusdanig veranderen dat de alimentatie wijzigen verantwoord is. Een wijziging is niet alleen mogelijk als de situatie van jouw ex verandert, dit kan ook het geval zijn als jouw financiën sterk veranderen. Raak jij bijvoorbeeld je baan kwijt en verlies je daardoor veel inkomsten? Dan kan het onmogelijk worden om nog aan jouw financiële verplichtingen te voldoen. Ook dan kan een wijziging gerechtvaardigd zijn. Op de website van Meesters & Meer advocaten & mediators kun je veel informatie vinden over situaties waarin de alimentatie wijzigen een mogelijkheid is. Zo krijg je al een goed beeld of dit ook voor jouw specifieke situatie een optie zou zijn.

Gratis check

Als jij denkt dat de alimentatie wijzigen mogelijk is, dan is het goed om met Meesters & Meer advocaten & mediators contact op te nemen voor een gratis alimentatiecheck. Deze check omvat:

  • een intakegesprek
  • opstellen van de alimentatieberekeningen
  • advies met betrekking tot de haalbaarheid van een wijziging

Zij kunnen een gratis alimentatiecheck uitvoeren als jij denkt dat je teveel betaalt, maar ook als je het idee hebt dat jij te weinig ontvangt. Als je de nodige stukken aanlevert, dan kunnen zij berekenen of dit daadwerkelijk het geval is. Is hun advies zo dat een wijziging mogelijk is, dan kunnen zij ook aan de slag gaan met de alimentatie wijzigen. Hiervoor zullen zij eerst contact opnemen met jouw ex-partner, om te kijken of er in gezamenlijk overleg een nieuwe overeenkomst gesloten kan worden. In veel gevallen zal dit door bemiddeling prima lukken en kunnen jullie daarna weer gewoon verder. Lukt dit niet, dan zullen zij verzoekschrift voor jou indienen bij de rechtbank. Deze zal dan beoordelen of een wijziging gerechtvaardigd is en wat de nieuwe hoogte van de partneralimentatie of kinderalimentatie zal worden. Dus heb jij het idee dat jij teveel betaalt of te weinig ontvangt? Vraag dan eens via alimentatie-wijzigen.nl bij Meesters & Meer advocaten & mediators na of de alimentatie wijzigen kan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn